A Tribute to Mimo
 "A Tribute to Mimo" je jazz dogadjaj koji Društvo “Feral” treću godinu zaredom organizuje kao omaž velikom budvanskom džezeru. Događaj se organizuje u aprilu, mjesecu koji se i u svijetu obilježava kao mjesec poštovanja džeza, a datum ovogodišnjeg događaja je 28. april.

 
 
 

Nikola Mimo Mitrović je bio veliki džezer u svjetskim okvirima, a potekao je iz Budve. Svoj muzički put započeo je u Gradskoj muzici Budve, nastavio u Beogradu gdje je svirao sa Big Bendom, a vrhunac dostiže u Švedskoj, gdje je nastupao sa najvećim svjetskim imenima džez muzike.

Ove godine program će početi koncertom djece iz Muzičke škole Budva, nakon čega će uslijediti okrugli sto na kojem će govoriti jazz muzičari iz Beograda sa kojima je Mimo svojevremeno nastupao. Nakon ovoga će uslijediti koncert muzičara u sastavu: Jelena Jovović (vokal), Novak Mijović (truba), Šule Jovović (gitara), Branko Marković (kontrabas), Dušan Ivanišević (bubanj); a kao i gosti predstaviće se: Sara Jovović (klavir); Željko Vasović (saksofon).

 

 
 
Magazin Renome | 2014 all rights reserved | powered by InfoBit